Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki.

Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli kanapek brak – zadowalamy się batonami i ciastkami.

Co dwudziesty pracownik nie je w firmie nic. Niewielu też decyduje się na zamówienie posiłku.

Na lunch wychodzą najczęściej ludzie młodzi. Oni też najczęściej alternatywnie przygotowują obiady w firmowej kuchni. Jeśli, naturalnie, mają na to czas.

– Przeważnie umawiamy się dzień wcześniej, kto co ma kupić i w trakcie dwudziestominutowej przerwy obiadowej przygotowujemy posiłek. Oczywiście, to nie jest dwudaniowy obiad. Najczęściej podgrzewamy półprodukty, czasem gotujemy makaron i dodajemy do niego jakiś sos. Ale to i tak taniej i zdrowiej niż jedzenie na mieście albo posilanie się suchymi kanapkami. No i wspólne gotowanie integruje – śmieje się 25-letnia Kasia, pracownica Agencji Reklamowej Moloh.

Są i tacy, którzy nie wyobrażają sobie jedzenia w pracy.

– Przed wyjściem jem solidne śniadanie. Potem kawa, ewentualnie herbata i obiad dopiero w domu. Nie tracę czasu na jedzenie ani nie zapycham się fast-foodami – mówi Kamil, informatyk.

MW 

Fot. Pixabay.com

Polecane

kobieta o naturalnej urodzie

Makijaż dopasowany do urody – jak podkreślić naturalne atuty?

Doskonały makijaż to nie ten, który całkowicie zmienia wygląd, ale…

Czytaj więcej
Przed zajściem w ciążę - poradnik

Poradnik przed zajściem w ciążę

Gwarancja uzyskania zdrowego potomstwa jest dobry stan zdrowia obojga rodziców,…

Czytaj więcej
Jak zapobiegać starzeniu sie skóry

Jak zapobiegać starzeniu się skóry?

Pierwsze oznaki starzenia widoczne są m.in. na skórze – zmarszczki…

Czytaj więcej
Nakładanie różu na policzki

Nakładanie różu na policzki – pomocne wskazówki

Wiele kobiet nie docenia tego kosmetyku, a okazuje się, że…

Czytaj więcej
Grzybica pochwy

Grzybica pochwy – candida

Candida to rodzaj drożdżopodobnych grzybów. Obejmują one kilka gatunków, w…

Czytaj więcej