Nie więcej niż jeden kotlet i trzy plastry szynki tygodniowo. To ilość czerwonego mięsa, która, według brytyjskich naukowców, jest bezpieczna dla zdrowia. Brytyjscy naukowcy ostrzegają przed jedzeniem czerwonego mięsa w
Pączek to wyrób cukierniczy z ciasta drożdżowego, zwykle z nadzieniem. Ma zwykle kształt delikatnie spłaszczonej kuli i… dużo kalorii! Mimo to jest jedną z najpopularniejszych słodkich przekąsek na świecie! Na
Przejedzenie najbardziej grozi osobom, które na co dzień odżywiają się nieregularnie, jedzą niedużo, są szczupłe oraz chorym na choroby przewlekłe, szczególnie układu pokarmowego. Podczas świąt nadmiernie obciążamy żołądek. Ryby, bigos,
Najczęstsze błędy, jakie popełniamy przy zakupie jedzenia to sugerowanie się niską ceną i nieczytanie etykiet. Kupując jedzenie w hipermarkecie, płacimy mało, tyle, że w zamian dostajemy żywność z tańszych surowców,
Czy wiesz, że jajka są nie tylko smaczne i zdrowe, ale również poprawiają humor? To dzięki substancji o nazwie tryptofan. Jesteś smutny, przygnębiony, wstałeś w złym humorze? Jest prosty sposób,
Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki. Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli