Site Loader

Alkohol, a nowotwory

Wielu jest zwolenników promowania alkoholu jako cudownego „leku” przeciw miażdżycy oraz jako środka na poprawę humoru. Takie działanie alkoholu jest związane z paradoksem francuskim. Niestety przy bliższym przyjrzeniu się napojom

Witamina C wyleczy przeziębienie?

Kwas askorbinowy, nazywany potocznie witaminą C jest niezbędnym składnikiem diety każdego człowieka. Spożywamy ją często wraz z pożywieniem, niektórzy stosują również suplementy. W okresie zwiększonej liczby zachorowań wiedzie prym jako

Jak poprawić morfologię?

Macie nie najlepsze wyniki morfologii? Niedawno oddaliście krew albo dużo jej straciliście? Warto poprawić ten stan, wspomagając się dietą. Podpowiadamy, co warto jeść. Buraki to podstawa W codziennej diecie bardzo

Zalety zimowej pory

Mało osób lubi zimę, gdy dzień krótki, szybko zapada zmierzch, a oblodzone chodniki każą stąpać powoli i ostrożnie. Tymczasem – jak dowodzi nauka – chłody bardzo służą naszemu zdrowiu. Po

Alergia od małego

Proces alergizacji zaczyna się już w czasie ciąży. Alergia pokarmowa zależy nie tylko od matki, ale także od ojca, od jego chromosomów, często uszkodzonych używkami. Wielu rodziców zapewne nie wie,

Stop żółtaczce

Warto wiedzieć, że do zakażenia wirusem wystarczy jedna kropla zainfekowanej krwi. Tak naprawdę ryzykuje więc każdy, kto nie jest zaszczepiony. Te dwie zakaźne choroby: żółtaczka pokarmowa (typ A) i wszczepienna

Polecane

Leki na zapas

Czy kupować leki na zapas?

Z badań wynika, że to kobiety najczęściej kupują leki na...

Czytaj więcej
Prawdziwy sok

Soki owocowe – prawdziwe stuprocentowe

Badania naukowe wykazały, że składniki odżywcze owoców spożywane w formie...

Czytaj więcej
Karmienie piersią

Dzieci karmione piersią mogą mieć mniejszą wagę

Dzieci karmione mlekiem z piersi matek uzyskały mniejszą wagę w...

Czytaj więcej
Najgrubsza kobieta

Najgrubsza kobieta świata!

Susanne Eman – gigantyczna matka pochłania ponad 20 000 kcal...

Czytaj więcej
Blanszowanie warzyw

Blanszowanie warzyw – co i jak blanszować?

Blanszowanie staje się coraz popularniejsze – warto przyrządzać warzywa w...

Czytaj więcej

Archiwa