Site Loader
Makijaż do twarzy trójkątnej w kształcie serca

Cechą charakterystyczną twarzy o tak wdzięcznym określeniu jest szerokie czoło i zbyt długi, spiczasty podbródek. Jednak umiejętny makijaż dla twarzy w kształcie serca pozwala skutecznie zatuszować te drobne mankamenty.

Stosuj dwa podkłady

Chodzi o dwa podkłady w zbliżonych do siebie odcieniach – pierwszy z nich powinien być o ton jaśniejszy od naszego naturalnego odcienia skóry, natomiast drugi o ton ciemniejszy. Ten ciemniejszy nakładamy po obu stronach czoła, aby je nieco „zwęzić”. Malujemy nim także wystający podbródek. Natomiast jasnym kolorem akcentujemy linię szczęki i nakładamy go tuż pod kościami policzkowymi.

Róż do policzków

Twarz stanie się o wiele łagodniejsza, jeśli pokryjemy różem najszersze miejsce na kości policzkowej i stamtąd rozprowadzimy do w górę, tak, by kończył się pod zewnętrznym kącikiem oka.

Brwi

Brwi regulujemy w taki sposób, by były wyraźnie zarysowane, z końcami lekko uniesionymi ku skroniom. Dzięki temu możemy skorygować zbyt szerokie czoło.

Makijaż w stylu retro

Styl lat 40. to przeważnie idealny makijaż dla twarzy w kształcie serca. O ile matka natura nie obdarzyła nas zbyt wąskimi ustami, możemy je pomalować czerwoną, lub jagodową szminką. Natomiast na powiekach malujemy kreskę czarnym lub brązowym eyelinerem, który w połączeniu z białym, lub beżowym cieniem do powiek da naprawdę zadowalające efekty.

Obraz Pexels z Pixabay

Polecane

Dieta piwna

Dieta piwna – chudnij z przyjemnością!

Napój ten szczególnie upodobała sobie męska część społeczeństwa, króluje również...

Czytaj więcej
Niebezpieczne napoje energetyczne

Niebezpieczne energetyki

Można je kupić wszędzie i bez ograniczeń. Nie dajmy się...

Czytaj więcej
Herbata

Trzy słowa o herbacie

Coraz chłodniejsze dni zachęcają do schowania się pod ciepłym kocem...

Czytaj więcej
Kasza jest fit

Kasza jest fit!

Dobrej jakości produkty powinny być podstawą naszej diety. W zimie...

Czytaj więcej
Letnie menu - czego unikać

Letnie menu – czego unikać?

Upały sprzyjają rozwojowi bakterii – także w naszym codziennym jedzeniu....

Czytaj więcej