Site Loader
Jak utrzymać opaleniznę

Złocista, opalona skóra jest tak piękna, że chciałoby się utrzymać ją na dłużej. Niestety, wszystko, co piękne, szybko się kończy. Warto więc poznać kilka sposobów na utrzymanie opalenizny, aby cieszyć się nią jeszcze długo po zakończeniu wakacji.

Krem z filtrem

Przed każdym opalaniem trzeba koniecznie stosować krem z filtrem. Nie tylko pozwoli nam on na otrzymanie ładnego koloru opalenizny, ale także uchroni skórę przed przesuszeniem i niebezpiecznymi dla zdrowia oparzeniami.

Balsam

Po opalaniu stosuj nawilżający balsam. Opalenizna utrzyma się o wiele dłużej na odpowiednio nawilżonej skórze. Najlepiej wybrać taki balsam, który poprawia koloryt skóry. Taki balsam zawiera w swoim składzie masło kakaowe. Warto też używać lekko brązujących balsamów. Dzięki nim nie tylko utrzymamy opaleniznę, ale także ją pogłębimy. Używaj też lekko brązującego kremu do twarzy, bo to z niej złocisty kolor znika najszybciej.

Solarium

Raz, lub dwa razy w miesiącu warto odwiedzić solarium. Nawet krótka wizyta na opalającym łóżku zapewni nam utrzymanie opalenizny, zdobytej na wakacjach nawet przez całą zimę.

Marchewka

Jeżeli zależy Ci na utrzymaniu opalenizny, powinnaś jeść jak najwięcej marchewki, lub pić sok z tego warzywa. Marchew nie tylko sprzyja zdrowiu, ale także zawiera beta – karoten, który nadaje skórze zdrowy, ciemniejszy wygląd.

Obraz Fabricio Macedo FGMsp z Pixabay

Polecane

Słodki cukier

Czy każdy cukier jest słodki?

Węglowodany zwane inaczej cukrami spotykamy w świecie żywności na każdym...

Czytaj więcej
Arbuz na potencję

Arbuz na potencję

Zawarte w arbuzie związki mogą zwiększać popęd seksualny. Występujące w...

Czytaj więcej
Dieta antycellulitowa

Dieta antycellulitowa

Zapewne większość kobiet doskonale zna problem cellulitu. To niewątpliwie bardzo...

Czytaj więcej
Jak zrzucić kilogramy?

Zrzucanie kilogramów: małe kroki, duże zmiany. Poradnik.

Już czas najwyższy pozbyć się tak starannie hodowanej „oponki”, no...

Czytaj więcej
Co jemy w pracy?

Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co...

Czytaj więcej