Site Loader
Jak utrzymać opaleniznę

Złocista, opalona skóra jest tak piękna, że chciałoby się utrzymać ją na dłużej. Niestety, wszystko, co piękne, szybko się kończy. Warto więc poznać kilka sposobów na utrzymanie opalenizny, aby cieszyć się nią jeszcze długo po zakończeniu wakacji.

Krem z filtrem

Przed każdym opalaniem trzeba koniecznie stosować krem z filtrem. Nie tylko pozwoli nam on na otrzymanie ładnego koloru opalenizny, ale także uchroni skórę przed przesuszeniem i niebezpiecznymi dla zdrowia oparzeniami.

Balsam

Po opalaniu stosuj nawilżający balsam. Opalenizna utrzyma się o wiele dłużej na odpowiednio nawilżonej skórze. Najlepiej wybrać taki balsam, który poprawia koloryt skóry. Taki balsam zawiera w swoim składzie masło kakaowe. Warto też używać lekko brązujących balsamów. Dzięki nim nie tylko utrzymamy opaleniznę, ale także ją pogłębimy. Używaj też lekko brązującego kremu do twarzy, bo to z niej złocisty kolor znika najszybciej.

Solarium

Raz, lub dwa razy w miesiącu warto odwiedzić solarium. Nawet krótka wizyta na opalającym łóżku zapewni nam utrzymanie opalenizny, zdobytej na wakacjach nawet przez całą zimę.

Marchewka

Jeżeli zależy Ci na utrzymaniu opalenizny, powinnaś jeść jak najwięcej marchewki, lub pić sok z tego warzywa. Marchew nie tylko sprzyja zdrowiu, ale także zawiera beta – karoten, który nadaje skórze zdrowy, ciemniejszy wygląd.

Obraz Fabricio Macedo FGMsp z Pixabay

Polecane

Nastawienie do żywności

Nastawienie do żywności wpływa na sytość po jedzeniu!

Badania opublikowane w czasopiśmie naukowym „Health Psychology” wykazały, że nastawienie...

Czytaj więcej
Sauna

4 sposoby na oczyszczanie skóry

Usuwanie zanieczyszczeń ze skóry jest podstawą jej właściwej pielęgnacji. Tylko...

Czytaj więcej
Bieganie

ZaBiegaj o odpowiednią dietę!

Ciepło, słońce i wyższe temperatury – to widoczne oznaki nadejścia...

Czytaj więcej
Opóźnić starzenie

Opóźnić starzenie

Osoby, które czytają, grają w różne gry, a nawet robią...

Czytaj więcej
Makaron - jaki wybrać

Makaron ze sklepu czy domowy – jaki wybrać?

Polacy pokochali makarony – często przyrządzamy klasyczne potrawy włoskie, ale...

Czytaj więcej