Site Loader
Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki.

Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli kanapek brak – zadowalamy się batonami i ciastkami.

Co dwudziesty pracownik nie je w firmie nic. Niewielu też decyduje się na zamówienie posiłku.

Na lunch wychodzą najczęściej ludzie młodzi. Oni też najczęściej alternatywnie przygotowują obiady w firmowej kuchni. Jeśli, naturalnie, mają na to czas.

– Przeważnie umawiamy się dzień wcześniej, kto co ma kupić i w trakcie dwudziestominutowej przerwy obiadowej przygotowujemy posiłek. Oczywiście, to nie jest dwudaniowy obiad. Najczęściej podgrzewamy półprodukty, czasem gotujemy makaron i dodajemy do niego jakiś sos. Ale to i tak taniej i zdrowiej niż jedzenie na mieście albo posilanie się suchymi kanapkami. No i wspólne gotowanie integruje – śmieje się 25-letnia Kasia, pracownica Agencji Reklamowej Moloh.

Są i tacy, którzy nie wyobrażają sobie jedzenia w pracy.

– Przed wyjściem jem solidne śniadanie. Potem kawa, ewentualnie herbata i obiad dopiero w domu. Nie tracę czasu na jedzenie ani nie zapycham się fast-foodami – mówi Kamil, informatyk.

MW 

Fot. Pixabay.com

Polecane

Nakładanie bronzera

Poprawne nakładanie bronzera – krok po kroku

Piękna, letnia opalenizna zasługuje na odpowiednie podkreślenie. Najlepszym do tego...

Czytaj więcej
Olejek rycynowy

Olejek rycynowy dla zdrowia i urody

Gdy słyszymy o olejku rycynowym, pierwsze co przychodzi nam na...

Czytaj więcej
Makijaż do twarzy trójkątnej w kształcie serca

Makijaż do trójkątnej twarzy w kształcie serca

Cechą charakterystyczną twarzy o tak wdzięcznym określeniu jest szerokie czoło...

Czytaj więcej
Anoreksja

Anoreksja

Anoreksja dotyczy przede wszystkim kobiet. Jednak statystyki pokazują, że zaburzenie...

Czytaj więcej
Dieta orientalna

Dieta orientalna – magia orientu na talerzu

Orient nie tylko może nam się kojarzyć z dalekimi podróżami,...

Czytaj więcej