Site Loader
Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki.

Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli kanapek brak – zadowalamy się batonami i ciastkami.

Co dwudziesty pracownik nie je w firmie nic. Niewielu też decyduje się na zamówienie posiłku.

Na lunch wychodzą najczęściej ludzie młodzi. Oni też najczęściej alternatywnie przygotowują obiady w firmowej kuchni. Jeśli, naturalnie, mają na to czas.

– Przeważnie umawiamy się dzień wcześniej, kto co ma kupić i w trakcie dwudziestominutowej przerwy obiadowej przygotowujemy posiłek. Oczywiście, to nie jest dwudaniowy obiad. Najczęściej podgrzewamy półprodukty, czasem gotujemy makaron i dodajemy do niego jakiś sos. Ale to i tak taniej i zdrowiej niż jedzenie na mieście albo posilanie się suchymi kanapkami. No i wspólne gotowanie integruje – śmieje się 25-letnia Kasia, pracownica Agencji Reklamowej Moloh.

Są i tacy, którzy nie wyobrażają sobie jedzenia w pracy.

– Przed wyjściem jem solidne śniadanie. Potem kawa, ewentualnie herbata i obiad dopiero w domu. Nie tracę czasu na jedzenie ani nie zapycham się fast-foodami – mówi Kamil, informatyk.

MW 

Fot. Pixabay.com

Polecane

Ćwiczenia w ciąży

Znaczenie i rola ćwiczeń fizycznych w ciąży

Poród jest dużym wysiłkiem fizycznym (przyrównuje się go do 40-kilometrowego...

Czytaj więcej
Sposoby na spuchnięte powieki

Sposoby na spuchnięte powieki

Przy współczesnym trybie życia na ogół rzadko kiedy mamy szansę...

Czytaj więcej
Sposoby na rozszerzone pory

Domowe sposoby na rozszerzone pory

Pory stanowią nieodłączny element skóry, to dzięki nim jest możliwe...

Czytaj więcej
Mezoterapia

Mezoterapia – dlaczego warto?

Marzenie o wiecznej młodości towarzyszą nam chyba od zarania dziejów....

Czytaj więcej
Trądzik młodzieńczy

Trądzik młodzieńczy

Trądzik młodzieńczy (Acne vulgaris) – choroba skóry, której początek występuje...

Czytaj więcej