Site Loader
Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki.

Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli kanapek brak – zadowalamy się batonami i ciastkami.

Co dwudziesty pracownik nie je w firmie nic. Niewielu też decyduje się na zamówienie posiłku.

Na lunch wychodzą najczęściej ludzie młodzi. Oni też najczęściej alternatywnie przygotowują obiady w firmowej kuchni. Jeśli, naturalnie, mają na to czas.

– Przeważnie umawiamy się dzień wcześniej, kto co ma kupić i w trakcie dwudziestominutowej przerwy obiadowej przygotowujemy posiłek. Oczywiście, to nie jest dwudaniowy obiad. Najczęściej podgrzewamy półprodukty, czasem gotujemy makaron i dodajemy do niego jakiś sos. Ale to i tak taniej i zdrowiej niż jedzenie na mieście albo posilanie się suchymi kanapkami. No i wspólne gotowanie integruje – śmieje się 25-letnia Kasia, pracownica Agencji Reklamowej Moloh.

Są i tacy, którzy nie wyobrażają sobie jedzenia w pracy.

– Przed wyjściem jem solidne śniadanie. Potem kawa, ewentualnie herbata i obiad dopiero w domu. Nie tracę czasu na jedzenie ani nie zapycham się fast-foodami – mówi Kamil, informatyk.

MW 

Polecane

Praktyczne zastosowanie aloesu

Praktyczne zastosowania aloesu

Aloes jest bardzo zdrowy. Łagodzi problemy skórne, różne oparzenia, podrażnienia...

Czytaj więcej
Dlaczego chorujemy latem?

Dlaczego chorujemy latem?

Latem nasza odporność jest większa niż zimą, nie oznacza to...

Czytaj więcej
Mleko od krowy

Eko mleko od szczęśliwej krowy – żywność ekologiczna

Zdrowe i smaczne, takie powinno być nasze jedzenie. Takie jest...

Czytaj więcej
Pączki

Pączek – rodzaje i przepisy

Pączek to wyrób cukierniczy z ciasta drożdżowego, zwykle z nadzieniem....

Czytaj więcej
Koloryzacja włosów

Metody na bezpieczną koloryzację włosów

Każda z nas marzy o tym, by jej włosy były...

Czytaj więcej