Site Loader
Co jemy w pracy?

Według badań trzy czwarte Polaków w pracy jada to, co przyniesie sobie z domu. Najczęściej są to kanapki.

Popularny jest także zwyczaj kupowania gotowych śniadań w pobliskim sklepie, a jeśli kanapek brak – zadowalamy się batonami i ciastkami.

Co dwudziesty pracownik nie je w firmie nic. Niewielu też decyduje się na zamówienie posiłku.

Na lunch wychodzą najczęściej ludzie młodzi. Oni też najczęściej alternatywnie przygotowują obiady w firmowej kuchni. Jeśli, naturalnie, mają na to czas.

– Przeważnie umawiamy się dzień wcześniej, kto co ma kupić i w trakcie dwudziestominutowej przerwy obiadowej przygotowujemy posiłek. Oczywiście, to nie jest dwudaniowy obiad. Najczęściej podgrzewamy półprodukty, czasem gotujemy makaron i dodajemy do niego jakiś sos. Ale to i tak taniej i zdrowiej niż jedzenie na mieście albo posilanie się suchymi kanapkami. No i wspólne gotowanie integruje – śmieje się 25-letnia Kasia, pracownica Agencji Reklamowej Moloh.

Są i tacy, którzy nie wyobrażają sobie jedzenia w pracy.

– Przed wyjściem jem solidne śniadanie. Potem kawa, ewentualnie herbata i obiad dopiero w domu. Nie tracę czasu na jedzenie ani nie zapycham się fast-foodami – mówi Kamil, informatyk.

MW 

Fitmaniak

Polecane

Napoje izotoniczne

Napoje izotoniczne

Intensywny wysiłek fizyczny wiąże się z utratą płynów ustrojowych z...

Czytaj więcej
Nadwaga u mężczyzn

Mężczyźni nie widzą swojej nadwagi

Większość kobiet krytycznie podchodzi do swoich sylwetek. Natomiast mężczyźni zdają...

Czytaj więcej
Gofry na zdrowe śniadanie

Na zdrowe śniadanie – gofry!

Kanapki, owsianki, jajecznice, parówki – jeśli i Wam pomysły na...

Czytaj więcej
Nawilżanie skóry

Dlaczego nawilżanie skóry jest tak ważne?

Dbając o kondycję skóry, często zapominamy o jej nawilżaniu. Kupujemy...

Czytaj więcej
Alergia od małego

Alergia od małego

Proces alergizacji zaczyna się już w czasie ciąży. Alergia pokarmowa...

Czytaj więcej

Archiwa